Adresa
Šarplaninska 139m, Pančevo

Zasađeno 65 sadnica ruža ispred klinike za pulmologiju

Dr Stjepanović: Postignit je veliki pomak u lečenju CISTIČNE FIBROZE

Članovi Udruženja za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije u saradnji sa direktorom Кlinike za pulmologiju dr Mihailom Stjepanovićem, zasadili su danas ružičnjak u obliku pluća od 65 sadnica ruža – međunarodno prepoznatim simbolima zajednice obolelih od ove retke bolesti.

Direktor Кlinike za pulmologiju dr Mihailo Stjepanović istakao je da je postignit veliki pomak u lečenju cistične fibroze i poboljšanju kvaliteta života obolelih, kao i veliki uspeh uvođenjem pacijenata na lečenje inovativnim lekom.

Ovo je četvrti po redu ružičnjak kojim su CF pacijenti ukrasili gradove, uz podršku lokalnih vlasti, javnih ličnosti, lekara. Ideja je prvi put sprovedena u Inđiji, marta 2019. godine, sa namerom da ruže procvetaju do maja – meseca posvećenog podizanju svesti o cističnoj fibrozi, dok je drugi ružičnjak zasađen mesec dana kasnije u Parku prijateljstva u Beogradu, a zatim 2022. godine zasađen je ružičnjak u dvorištu Doma zdravlja Novi Sad – navodi se u saopštenju.

28.2.2023.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/zasadjeno-65-sadnica-ruza-ispred-klinike-za-pulmologiju-dr-stjepanovic-postignit-je/0cwgfw6