UDRUŽENJE ZA POMOĆ I PODRŠKU OSOBAMA SA CISTIČNOM FIBROZOM SRBIJE

Trka "Dok dišem, nadam se" 2022


Udruženje CF Srbije organizuje još jednu humanitarnu trku pod nazivom "Dok dišem, nadam se", u maju, mesecu podizanja svesti o cističnoj fibrozi.

Kako smo ove godine posadili još jedan CF ružičnjak, trka se održava 14. maja u Novom Sadu, sa startom kod Žeželjevog mosta, cilj će biti kod Mosta slobode. Nakon trke biće organizovana ceremonija dodele medalja i postavljanje spomen obeležja kod CF ružičnjaka, na platou ispred Doma zdravlja Novi Sad na Limanu, a tom prilikom će javnu reč podrške učesnicima trke i članovima Udruženja uputiti predstavnici ustanova od značaja za poboljšanje položaja obolelih od cistične fibroze i gradski zvaničnici..

Krajni rok za prijavu je 11.05. do ponoći, a na sledećem linku možete se prijaviti za trku i dobiti instrukcije za uplatu: PRIJAVI SE.
Putem prijave za trku učesnik obezbeđuje pravo na učešće i broj za trku. Za Trku se možete prijaviti i na Startu.
Dužina trke: 3,8 km
Satnica:
Preuzimanje startnih brojeva: od 9:30 do 10:30
Start trke: 11h
Kraj trke i podela nagrada: Kada poslednji trkač prođe kroz cilj
.

Organizator obezbeđuje:
- prva mesta u muškoj i ženskoj kategoriji biće nagrađena peharima, medaljama i poklonima sponzora; - medalje za sve učesnike
- okrepnu stanicu sa vodom i voćem.

Cena startnine: Startnina iznosi minimum 500 dinara za i sav prihod namenjen je Udruženju osoba sa cističnom fibrozom, odnosno ide u humanitarne svrhe za opremanje CF centara i pomoć u radu Udruženja.
Na događaju će biti postavljena humanitarna kutija za priloge, te će svi zainteresovani koji budu raspoloženi da doniraju biti u mogućnosti da dobiju majicu sa logom trke.

U prethodnom periodu Srbija je dobila najnoviju terapiju - lek Trikafta, što je ogroman pomak u lečenju ove bolesti.
Ovom trkom započinjemo kampanju "Trikafta za sve CF heroje", jer svi oboleli zaslužuju šansu za život.

Partneri i sponzori:
- tehnička podrška - Art productionTM
- za kraj programa nastupiće vlasnik produkcije, kantautor i producent Ilija Ilić